Най-после WTA финалите имат своето място и дата в календара

...
 Най-после WTA финалите имат своето място и дата в календара
Коментари Харесай

Най-после: Ясно е къде ще се проведат тазгодишните WTA финали!

 Най-после WTA финалите имат своето място и дата в календара за осъществяване! Тазгодишната конкуренция на осемте най-хубави тенисистки за сезона, ще се състои в мексиканския град Канкун. Така страната ще бъде хазаин за повторно на въпросното събитие, откакто Гуадалахара одобри елита на дамския тенис през 2021-ва.

През последните седмици се спекулираше, че шефовете на WTA обмислят да последват образеца на своите сътрудници от ATP, които продадоха правата за Next Gen ATP Finals на Саудитска Арабия, само че основна роля изигра позицията на митове от ранга на Мартина Навратилова и Крис Евърт, защото те бяха изрично срещу шампионатът да се организира в страна, където дамите нямат съвсем никакви права, а редица дейни състезателки също се застъпиха за тях.

В последна сметка, то очевидно от организацията са решили, че би било доста неприятен маркетингов ход, в случай че решат да се поддадат на финансовите изкушения от страна на Арабския свят. Прага също беше един от претендентите да се трансформира в хазаин на събитието, само че все още Чехия е срещу приемането на спортисти от Русия и Беларус, което би лишило бъдещата международната номер едно Арина Сабаленка от присъединяване.

Така тазгодишните финали ще се състоят сред 29 октомври и 5 ноември, а досега само Арина Сабалека, Ига Швьонтек и Елена Рибакина са си подсигурили присъединяване.

Confirmed ✅

Cancun, Mexico will host the 2023 season-ending WTA Finals from October 29th to November 5th
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР